15 Aralık 2020 Salı

Geri Dönüşümün Faydaları

Geri Dönüşüm Nedir?

Geri dönüşüm, insanların kendi elleriyle yok ettiği doğayı eski haline getirmek ve daha sağlıklı Hurdacı hale getirmek adına yapılan bir işlemdir. Doğada uzun yıllar yok olmayan ürünlerin atık yerine geri dönüştürülmesi gerektiği iddia ediliyor. Bu sadece doğayı değil, ülke ekonomisini de koruyan süreçlerden biridir. Dış bağımlılığı büyük ölçüde azalttığı için her ülkenin kendi geri dönüşüm projesini yürütmesi önerilir.

Geri Dönüşüm Projesinde Kullanılabilecek Malzemeler

İnsanların kullandığı ve sonrasında atık olarak değerlendirdiği birçok malzeme geri dönüşüm ürünü En Yakın Hurdacı olarak kullanılabilir ve dünyaya katkı sağlayabilir. Bildiriler bu projedeki ilk ürünlerden biridir. Ağaçlar oksijen kaynağı olduğu için, ağaçları koruyan faktörlerden biri de kağıt geri dönüşümüdür. Plastikler, metaller ve alüminyum en çok geri dönüştürülebilir ürünler arasındadır.

Kişiler kullandıkları ürünleri mutlaka 7/24 geri dönüşüme göndermelidir. Doğaya atılarak israf edilmez ve ekonomi korunur.

Geri Dönüşümün Çevresel Faydaları

Geri dönüşümün çevresel ve ekonomik faydaları vardır. Çevresel faktörler en önemli faydalardan biridir.

Evlerde üretilen birçok atık madde var. Bu atık maddelerden oluşan kompost malzemeleri gübre olarak kullanılabilir. Bu durum toprağın verimini artırır. Ürünler organiktir ve besin değeri yüksektir.

Sera gazı emisyon oranı düşer.

Geri dönüşüm sayesinde hammadde arayışı en aza indirilir ve bu da çevrenin korunmasını sağlar.

Mineraller, su, ağaçlar ve topraklar son derece korunur.

Geri Dönüşümün Ekonomik Faydaları

Enerji kullanımı gereksiz yere en aza indirilir. Atık malzemeler dönüştürüldükçe ve yeni malzeme yaratıldıkça, atık durumu azalır ve toplum daha bilinçli hale gelir.

Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde atık madde krizi yaşanmaz, atık malzemeleri depolamak veya depolamak için yer sıkıntısı yoktur. Çünkü atık malzemeler geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor.

Yepyeni bir iş kolu oluştukça işsizliğe katkı sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder