24 Aralık 2020 Perşembe

Ev boyama konusunda

Evinizin rengini değiştirmek için kolları kendiniz kıvırabilirsiniz. Ancak ev boyama göründüğü kadar kolay değil. İnceliklere dikkat etmek ve titizlikle uygulamak gerekiyor.

İyi bir araştırma yapın
Evinizde uygulayacağınız boya türünü seçtikten sonra nasıl uygulayacağınızı öğrenin. Boyayı doğru uygulamazsanız sorun yaşayabilirsiniz. Yanlış uygulama, boyanın duvarda düzgün görünmemesine neden olabilir ve telafi edilmesi zor olabilir. Bu nedenle öncelikle teknik detayları iyi öğrenmelisiniz.

Renginizi iyi seçin

Evde boyamadan önce renk seçimi konusunda iyi bir araştırma yapın. Evinizde kendinizi en iyi hissettirecek renkleri kullanın. Bunun için internet üzerinden ev boyama örnekleri veya dekorasyon dergileri ile ilgili gönderileri inceleyebilirsiniz. Mobilyalarınızın rengi, evinizin boyutu ve ışık alımı gibi faktörler renk seçimlerinizde rol oynayacaktır. Doğru rengi seçerek evinizi başka bir şeye dönüştürebilirsiniz. Ayrıca, renk tablolarında görülen tonun duvara uygulandığında yakalanan tonla aynı olmadığını göz önünde bulundurarak canlı örnekler görmeye çalışın. Gerekirse bir numune alın ve istediğiniz rengi duvarınızın bir kısmına uygulayın ve sonucu önceden test edin.

Renk ve teknik detaylara dikkat edin

Tüm bahsettiklerimiz dışında duvarlarınızda rengin üstüne hangi rengi uygulayacağınıza da dikkat etmelisiniz. Koyu renkli bir duvar boyası üzerine açık renk uygulayacaksanız örtme gücü yüksek boya türlerini tercih etmelisiniz. Boyama işlemi sırasında her boya tabakasının tamamen kuruması beklenerek bir sonraki işleme geçilmelidir. Aksi takdirde boya duvara nüfuz etmeyecek ve hatalar meydana gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder