6 Aralık 2020 Pazar

Çocuğunuza Hangi Oyuncakları Almalısınız ?

Oyuncak, çocukların gelişimi için çok önemlidir. Bu nedenle oyuncağı seçerken dikkatli olmak gerekir. Amigurumi Bazen yetişkinler kendi çıkarları veya favorileri için oyuncaklar alırlar. Yetişkin, oyuncakları kendileri için değil çocukları için aldıklarını unutmamalıdır. Oyuncak seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, oyuncakların sağlıklı malzemelerden yapılmış olmasıdır. Oyuncaklar ucuza alınmamalıdır. Kötü malzemelerden yapılan oyuncaklar, çocukların sağlığını Amigurumi Oyuncak ciddi şekilde tehdit etmektedir.
Yetişkin çocuğunu iyi tanımalıdır. Çocuğun ilgi ve becerisi önemlidir.
Seçimler çocuğun yaşına göre yapılmalıdır. Özellikle küçük çocuklar için küçük parçalı oyuncaklar almak çok sakıncalıdır. Çocuk bu parçaları yutabilir ve boğulma tehlikesi El İşi oluşturabilir. Çocuk daha büyükse, basit oyuncaklardan sıkılır ve çocuk daha küçükse karmaşık oyuncaklardan sıkılır. Çocuk oyuncakla oynamak yerine oyuncaktan uzaktadır.

Oyuncak, çocuk için merak uyandırdığı kadar önemlidir. Çocuk oyuncağı merak eder ve onunla ilgilenir.
Çocuğun cinsiyeti de önemlidir. Erkekler için bebek ve kızlar için araba satın almak pek mantıklı değil. Zaten çocukta cinsiyetin gelişimi için cinsiyete göre tercihler yapılmalıdır. Bununla birlikte çocuk, düşük oranda da olsa karşı cinsten oyuncaklarla ilgilenebilir.
Oyuncak, çocuğun yaşına göre çok karmaşık olmamalıdır. Basit ve anlaşılır olmalıdır. Oyuncağın sağlam ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.


 
Çocuğunuza Hangi Oyuncakları Almalısınız? Çok fazla oyuncak almak yerine faydalı oyuncaklar almalısınız.
Çocuk kısa sürede oyuncaklardan yorulur. Bunun için zaman zaman oyuncakların bir kısmının çıkarılması ve çocukların oyuncakları unutarak hayata döndürülmesi gerekmektedir.
Satın alınan oyuncak, hayal gücü ve problem çözme becerisi geliştirecek türde olmalıdır. Oyuncakların bir kısmı grup olarak oynanacak oyuncak olmalıdır. Böylece çocuk sosyalleşir ve paylaşmayı öğrenir. Oyuncak alırken çocuğun fikirleri alınmalı ve alışverişten önce ne alacağına karar verilmelidir. Böylece oyuncak mağazasına giderken işler daha kolay.
Oyuncakların çocuğa zarar verebilecek sivri uçları olmamalıdır. Nesneler veya yuvarlak uçlu oyuncaklar tercih edilmelidir. Kolay temizlenebilen oyuncaklar olmalıdır. Kolayca sökülmeli ve kurulmalıdır. Görünüşü güzel olmalı. Keşfetme yeteneğini geliştirmelidir.
Boyalı oyuncaklara özel dikkat gösterilmeli, boya ve koku çıkarmayan ürünler satın alınmalıdır.
Çocuk oyuncaklardan çok kısa sürede sıkılır, bu yüzden pahalı oyuncaklar yerine faydalı oyuncaklar alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder