14 Kasım 2020 Cumartesi

Uzun Bir Zaman Sonra

ilişkinin en basit kanıtı. Bu etki şu şekilde kendini gösterir: Sahte aldıklarının, yani aslında ilaç kullanmadıklarının farkında olmayan denekler, sorunlarını tedavi etmek için hap veya şurup içtiklerini düşündükleri için kendilerini daha iyi hissederler. Üstelik etki bazen bununla sınırlı kalmamakta, tıbbi semptomlarda da iyileşme söz konusudur. Plasebo konularına bakıldığında, zihin ne düşünürse inansın, bedenin yaşadığına muhakeme edilir. Pek çok uzman, bedenin zihin yardımıyla kendini iyileştirme yeteneğinin, modern tıbbın yaratabileceği bir "mucizeden" çok daha etkileyici olduğuna inanmaktadır.

2 - HAYALETLER

Hayaletlerin varlığına dair ciddi bir delil bulunmamakla birlikte, içeride olsun ya da olmasın, gördüklerinde ısrar eden, onlarla konuşan, fotoğraflarını çeken pek çok tanık vardır. Ancak bilim henüz cevabı bulamadı.

3 - DEJA VU

Fransızca bir kelime olan 'Déjà vu', Türkçe'de 'daha önce görülmüş' anlamına geliyor. Açıklamak istediği durum şudur: aynı şekilde özel bir anıyı veya belirli durumları deneyimlediğiniz hissi. Herkesin hayatında bir veya daha fazla yaşadığı bu duygu şaşırtıcı, anlaşılmaz, gizemli ve evet dehşet vericidir. Araştırmacılar 'deja vu' hakkında bazı açıklamalar yapmaya çalışsalar da, bu tuhaf hissin nedeni hala bir sır olarak kalıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder