29 Kasım 2020 Pazar

Biyolojik kontrol nedir?

İstenmeyen veya zararlı türlerin doğal bitki örtüsü ve fauna için ciddi sonuçları olabilir. İşin Doğrusu Böcek ilaçları veya zehirler gibi kimyasallar bu türlerden kurtulmak için kullanılabilir, ancak bunlar genellikle çevreye zararlıdır veya diğer türleri etkiler. Tuzağa düşürme, temizleme veya öldürme gibi alternatifler zaman alıcıdır ve haşereler üzerinde yalnızca küçük bir etkiye sahip olabilir. Biyolojik mücadele veya biyolojik mücadele, zararlı veya istenmeyen bir organizma sayısının başka bir Hisse Senedi Nasıl Alınır organizma veya doğal bir düşman yardımıyla kontrol edilmesidir. Hem yararlı böcekleri hem de zararlı organizmaları öldüren geniş spektrumlu pestisitlerin kullanımına bir alternatiftir. Başarılı bir biyolojik kontrol programı, diğer kontrollere olan ihtiyacı azaltır veya ortadan kaldırır. Başarılı bir biyolojik mücadele programı seçmek için, haşere popülasyonunun yanı sıra bunların enfeksiyon seviyelerini ve koşullarını belirlemek gerekir. Çevreye veya diğer türlere yönelik riskin minimum düzeyde olmasını sağlamak için çevreye yeni bir organizmanın girişi dikkatli bir değerlendirmeden sonra yapılmalıdır.

Biyolojik kontrol nedir? Biyolojik mücadele için kullanılan organizmalar
Biyolojik mücadele, ekonomik ve çevresel uygulamalar üzerindeki etkilerini en aza indirmek için haşere popülasyonlarını kontrol etmek için doğal avcıların kullanılmasıdır. Kurdeşen Nedir Doğal avcılar, parazitler ve patojenler gibi canlı organizmalar, bahçe bitkilerine zarar veren haşereleri kontrol etmek için kullanılır. Bunlar, zararlıları avlayan ancak bitkilere zarar vermeyen uğur böceği ve eşekarısı gibi organizmaları içerir.
Opossumlar veya keseliler çevre üzerinde orman yemek, hastalık yaymak ve belirli kuşları avlamak gibi zararlı etkilere sahiptir. Bu farelerin sayısı, zehirli ilaçlar ve tuzakların bir kombinasyonu ile kontrol edilir. Bilim adamları şu anda keseli kontrolün etkili ve insancıl alternatiflerini araştırıyorlar. İncelenen biyo-kontrol stratejilerinden biri, yemler, bakteriler, virüsler veya parazitik solucanlar kullanılarak immünokontraseptiflerin geliştirilmesidir. Bu immüno-kontraseptifler, yosunların onları sterilize ederek yavru üretmesini önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder