25 Kasım 2020 Çarşamba

Sağlıklı beslenme

Sağlıklı beslenmede dengeli besin tüketimi çok önemlidir. Kişilerin günlük enerji olarak alması gereken karbonhidrat, protein, yağ ve yağ miktarlarına yönelik öneriler değişiklik göstermektedir. Çeşitli toplumlarda yapılan çalışmalarda sağlıklı beslenme için uygulanması gereken diyet modelinin Akdeniz diyet modeli olduğu ortaya çıkmıştır.

Toplumların sosyo-ekonomik gelişmelerine paralel olarak değişen beslenme alışkanlıkları, koroner kalp hastalığı, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi birçok hastalığın ortaya çıkması ile ilgilidir.


 
Akdeniz bölgesinde yapılan çalışmalarda, bu bölgede yaşayan insanlarda görülen düşük kalp damar hastalığı ve hipertansiyon oranı Akdeniz mutfağına atfedilmiştir.

Akdeniz Diyeti nedir?

Bu bölgede yaşayan insanların diyetleri tahıl, bakliyat, taze sebze ve meyveler, balık ve zeytinyağı yönünden zengindir. Et, süt ve süt ürünleri tüketimi daha azdır. Başka bir deyişle, Akdeniz diyeti tekli doymamış yağ asitleri, lif, kompleks karbonhidratlar açısından yüksek ve doymuş yağ, kolesterol ve basit karbonhidratlar açısından düşüktür. Akdeniz diyet programında her gün tüketilecek besinler tahıllar, sebzeler, meyveler, baklagiller, süt ve süt ürünleridir. Haftada bir veya iki kez balık, tavuk ve yumurta tavsiye edilir. Bu tür diyete kırmızı et ayda bir veya iki kez dahil edilir. Yemeklerde yağ olarak zeytinyağı kullanılmaktadır.

Akdeniz Diyeti nedir?

Baklagiller, bulgur, sebze ve meyvelerden yeteri kadar küspe elde edilir. Türkiye nüfusunun çoğunluğunun beslenmesi bu modele göredir. Türk halkının temel yemeği ekmektir. En çok kullanılan yağ, yağ ve zeytinyağlarıdır. Et, süt ve süt ürünleri tüketimi düşüktür. Bölgelere ve ekonomik seviyeye göre değişmekle birlikte, genellikle Akdeniz diyetine uygun beslenen Türk toplumunun beslenmesindeki hatalar, sağlıklı pişirme, şeker ve tatlı tüketimi kurallarına uymamaktadır. Bu hatalar arasında son yıllarda çok tüketilen ve enerjisi çok yüksek doymuş yağ yönünden zengin fast food yiyeceklere yönelme de bu hatalar arasındadır.

https://grandticaret.com/
https://iqossepeti.xyz/
https://heetssepeti.xyz/
https://heetsistanbul.xyz/
https://istanbulheets.xyz/
https://istanbuliqos.xyz/
https://avmheets.xyz/
https://avmiqos.xyz/
https://heetsavm.xyz/
https://iqosavm.xyz/
https://heetsiqoss.xyz/
https://iqosheets.xyz/
https://eesigarniz.xyz/
https://koreandrama.to/
https://yemekleri.org/
https://filmizlesenehd.com/
https://www.modanursal.com/
https://mersinvestelservisi.com/
https://www.bamboliltd.com/
https://www.sehirlerarasinakliye.biz/
https://vezirsosyalmedya.com/
https://www.onlinefalcilar.com/
https://www.onlinefalcilar.net/
https://www.anabolickapinda4.com/
https://antikaesyaalanlar.web.tr/
https://mobilyamontaj.gen.tr/
https://yasamkaravan.com/
https://ayakkabidukkani.com/
https://araniyor.org/
https://antiseo.xyz/
https://www.dertdoktoru.com/
https://mistikguzelliksalonu.biz.tr/
https://sigaramiz.com/

Bu Backlinkleme https://www.seokoloji.com/ tarafından yapılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder