1 Eylül 2021 Çarşamba

Bilim adamları

Bilim adamları bugüne kadar genetiği değiştirilmiş organizmaların potansiyel olarak hem insan sağlığını hem de çevreyi olumsuz etkileyebileceğini gösteren bir dizi çalışma yürütmüştür. Bu çalışmalarda potansiyel zarar belirlendikten sonra soru, bunların ne kadar olası olduğudur ve bu sorunun cevabı risk değerlendirmesi alanına girer. Bu makale genetiği değiştirilmiş organizmaların insan sağlığı ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgiler içermektedir.
 
Genetiği değiştirilmiş organizmaların olumsuz etkileri
Genetiği değiştirilmiş organizmalar insan sağlığını olumsuz etkileme potansiyeline sahiptir. Bu zararın çoğu, genetiği değiştirilmiş mahsullerin yetiştirilmesi ve tüketimi ile ilişkilidir. Genetiği değiştirilmiş hayvanlarla çeşitli riskler ilişkilendirilebilir ve büyük ölçüde, bitkilerle ilişkili olanlar gibi vücuda eklenen yeni özelliklere bağlı olacaktır. Bu yaralanmalar aşağıdaki başlıklar altında gruplandırılabilir:
 
Gıdalardaki yeni alerjenler
GDO'lar: İnsan Sağlığına ve Çevreye Olası Zararlar Transgenik gıdalar, gıdalarda hassas kişilerin reddedemeyeceği yeni alerjenler oluşturabilir. Bir örnek, sütte bulunan birçok alerjenik proteinden birinin geninin havuç gibi sebzelere aktarılmasıdır. Hassas bebeklerine süt vermemeleri gerektiğini bilen anneler, onlara süt proteinleri içeren transgenik havuç vermekten nasıl kaçınacaklarını bilmiyorlar. Sorun, genetik mühendisliğine özgüdür, çünkü yalnızca tür sınırları boyunca proteinleri tamamen ilgisiz organizmalara taşıyabilir.

https://kayserikobialemi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder